Получаване на бюлетин
На нашия уебсайт можете да се абонираш за бюлетин. Данните, предоставени
при абониране, ще бъдат използвани само и единствено за изпращане на
бюлетина. Можеш да прекратиш по всяко време абонамента си, чрез
предвидената възможност за отказ, която всеки имейл съдържа.
За да потвърдиш съгласието си за получаването му и за обработка на личните
ти данни за тази цел, запознай се в подробности с това кои сме ние и какви са
целите и сроковете, за които обработваме личните ти данни.
С даване на своето съгласие за регистрация за получаване на бюлетин, се
съгласяваш МЕмоушън ЕООД, BG202884457, 1700 СОФИЯ, УЛ. АКАД. СТЕФАН
МЛАДЕНОВ 46А, ОФИС 11, ТЕЛ.: +359 888 59 90 71, наричани МЕмоушън или
Администратора, да използва предоставените от теб лични данни –
електронна поща и IP адрес – с цел да ти изпраща бюлетин с актуална
информация за нови статии и видеа, предстоящи събития, наръчници, книги
и/или дейности на МЕмоушън. Ще можеш по всяко време да оттеглиш
съгласието си за получаване на бюлетин, като се отпишеш от абонамента си
чрез линка „Отпиши ме“ в долната част на всяко съобщение или като ни
пишете на адрес marketing@memotion.net.
При обработването на лични данни МЕмоушън спазва законовата и
подзаконовата нормативна уредба, приложима в България във връзка със
защита на личните данни, включително, но не само, Регламент (ЕС) 2016/679
(„Регламент“).
Основание и цели на обработване на личните данни,
събирани за изпращане на бюлетина:
Личните ти данни ще бъдат обработвани и съхранявани от Администратора на
следните основания: даденото от теб изрично съгласие за обработване на
личните ти данни за целите и в сроковете, посочени в настоящите правила,
както и осъществяване на комуникация с цел изпращане на търговски
бюлетин.
Личните ти данни ще бъдат използвани от Администратора на територията на
Република България и същите няма да бъдат предавани на трети лица, освенна: автоматизираната маркетинг платформа MailChimp с оглед изпращане на
бюлетина; на дружествата, управляващи съответните плъгин или социална
мрежа, които решиш да използваш сам; както и на Google, с оглед
осъществяване на уеб анализ. На последните се предоставя информация
само за IP адрес и за лог, с цел осъществяване на анализа.
Личните ти данни ще бъдат съхранявани според законовите изисквания за
защита на личните данни в електронен формат в следния, поддържан от
Администратора електронен регистър: „Регистър МЕмоушън“ за не повече от
минимално необходимия срок за тази цел след отписването ти.
Твоите права
Можеш да получиш информация от Администратора за съхраняваните от него
твои лични данни по всяко време и имаш правото на достъп до тях.
Можеш да поискаш личните ти данни да бъдат коригирани по всяко време в
случай на неточност и/или несъответствие.
Запознат съм със задължението си да уведомя Администратора за всяка
промяна в личните ми данни.
Можеш да поискаш изтриване на твоите лични данни или да изискаш от
Администратора ограничаване на обработването.
Имаш право на възражения и жалби във връзка с обработването и
съхранението на личните ти данни пред Комисия за защита на личните данни,
адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2., която е надзорен орган в
Република България.
Имаш право по всяко време и на основания, свързани с конкретна ситуация,
на възражение срещу обработване на лични данни, въз основа на легитимния
интерес.
В случай на нарушение на сигурността на личните ти данни, ако има
вероятност нарушението да породи висок риск за правата и свободите ти,
съгласно вътрешните правила на Администратора, ще бъдеш уведомен за
същото.
Имаш право да поискаш да получите личните си данни, които си предоставили
и които се отнасят до теб, в структуриран, популярен формат, пригоден за
машинно четене, както и да използвате тези данни за друг администратор по
своя преценка.В случай че обработваме личните ти данни поради дадено от теб съгласие при
записването ти за получаване на бюлетин или безплатен материал, то тогава
може да оттеглиш същото по всяко време.
За осъществяване на всяко едно от тези права е нужно да се изпрати искане
по ел. поща, формулирано в свободен текст и адресирано до Длъжностното
лице по защита на данните на МЕмоушън на следния електронен адрес:
hi@memotion.net или на място в гр. СОФИЯ, УЛ. АКАД. СТЕФАН МЛАДЕНОВ
46А, ОФИС 11, ТЕЛ.: +359 888 59 90 71. Формулировката на искането е
свободна, но следва да съдържа следната информация:

  1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо
    лице;
  2. описание на искането;
  3. предпочитана форма за комуникация – по електронна поща или на хартиен
    носител, както и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679.
    Използване на собствени бисквитки
    За да направим посещението на нашия уебсайт атрактивно и да дадем
    възможност за използването на определени функции, в различни страници
    ние използваме така наречените бисквитки. Това са малки текстови файлове,
    които се съхраняват на твоето устройство. Някои от използваните от нас
    бисквитки се изтриват в края на сесията на браузъра, т.е. след като го
    затвориш (така наречените бисквитки за сесия). Други бисквитки остават на
    твоето устройство и позволяват на нас или на нашите партньорски компании
    да разпознаваме твоя браузър при следващото ти посещение (така
    наречените постоянни бисквитки). Посредством бисквитките не може нито да
    се получи достъп до други файлове на компютъра ти, нито да се научи имейл
    адреса ти. Правното основание за обработка на лични данни при използване
    на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.
    Бисквитките се запаметяват на твоето устройство и ти можеш изцяло да
    контролираш тяхното използване. Чрез промяна в настройките на интернет
    браузъра можеш да деактивираш или ограничиш прилагането на бисквитки.
    Запаметените вече бисквитки могат да бъдат изтрити по всяко време. Това
    може да става и автоматично. Ако бисквитките бъдат деактивирани за нашия
    уебсайт, може да не бъдеш в състояние да използвате всички функции в
    пълния им обхват.
    Контрол на бисквитите в браузъраАко впоследствие не искаш да събираме и анализираме информация относно
    твоето посещение, можеш по всяко време да се откажеш от това.
    За техническото осъществяване на този отказ в твоя браузър се поставя
    съответния маркер в положение Off. Тази бисквитка служи единствено за
    регистрирането на твоя отказ. Моля имай предвид, че поради технически
    причини бисквитките могат да се използват само за браузъра, от който са
    зададени. Ако изтриеш бисквитките или използвате друг браузър или
    устройство, трябва отново да зададеш желания от теб избор.
    Предаване на личните данни на трети лица
    Ние използваме MailChimp като наша автоматизирана маркетинг платформа.
    Давайки съгласието си тази информация да бъде препратена на MailChimp за
    обработване в съответствие с Правилата за поверителност на MailChimp. Към
    днешна дата The Rocket Science Group LLC е организацията, която притежава
    платформата за управление на имейл кампании, която използваме. Тя е
    базирана в САЩ. Това означава, че твояите лични данни се съхраняват и
    обработват на сървъри на платформата, които се намират на територията на
    САЩ, която се приема от ЕС като държава, която гарантира адекватна степен
    на защита за личните данни, които се предават към организации в САЩ,
    включени в списъка към Щита за личните данни в отношенията между ЕС и
    САЩ. The Rocket Science Group LLC е включена в този списък, което осигурява
    защита на личните ти данни в САЩ съгласно всички приложими изисквания
    на европейското законодателство.
    Уеб анализ с Google Analytics
    Този уебсайт използва Google Analytics – услуга за уеб анализ на Google Inc.,
    1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Google
    Analytics използва т.нар. бисквитки, т.е. текстови файлове, запаметявани на
    твоя компютър, за да се позволи анализ на твоето използването на уебсайта.
    Информацията, събирана чрез бисквитките за твоето използване на този
    уебсайт, обикновено се предава към сървър на Google в САЩ и се съхранява
    там.
    Нашият сайт използва Google Analytics с разширението „анонимизирано IP“.
    Това означава, че в държавите-членки на Европейския съюз или в други
    държави, които са страни по споразумението за Европейско икономическо
    пространство, твоят събран от бисквитките на Google-Analytics IP адрес ще
    бъде отрязан от Google преди предаването му в САЩ. Само в изключителни
    случаи пълният IP адрес ще се предава към сървър на Google в САЩ и ще
    бъде отрязан там. По поръчка на МЕмоушън Google използва тазиинформация, за да оценява твоето използване на уебсайта, да изготвя
    доклади за дейности на уебсайта и да предоставя на оператора на уебсайта
    допълнителни услуги, свързани с използването на уебсайта и Интернет. IP
    адресът, изпращан от твоя браузър в контекста на Google Analytics, няма да
    бъде сливан с другите данни от Google.
    Можеш да предотвратиш записването на бисквитки чрез съответна настройка
    в софтуера на твоя браузър; моля, имай предвид, че в този случай може да не
    бъдеш в състояние да използваш всички функции, предлагани от този
    уебсайт. Можеш да предотвратиш събирането и обработването на данните,
    получени чрез бисквитките и отнасящи се до твоято използване на уебсайта
    (включително твоя IP адрес), като изтеглиш и инсталираш плъгин за браузър
    от следния линк: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
    Детайлна информация за условията на ползване и защитата на данни ще
    намерите на www.google.com/analytics/terms/de.html или на
    www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.
    Правно основание за обработката на лични данни при използване на
    бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.
    Използване на функцията на Google Inc.
    ремаркетинг или „Подобни целеви групи“
    На уебсайта МЕмоушън използва функцията ремаркетинг или „Подобни
    целеви групи“ на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA
    94043, USA („Google”). Посредством тази функция МЕмоушън може
    целенасочено да показва реклама на посетителите на уебсайта,
    персонализирана според интересите им, когато те посещават други
    уебсайтове в дисплейната мрежа на Google. За извършване на анализ за
    използването на уебсайтовете, който формира основата за създаването на
    рекламните съобщения според интересите, Google използва така наречените
    бисквитки. За тази цел Google запаметява малък файл с последователност от
    числа в браузърите на посетителите на уебсайта. Посредством това число се
    регистрират посещенията на уебсайта, както и анонимизираните данни за
    използването на уебсайта. Това не извършва запаметяване на лични данни на
    посетителите на уебсайта. Посетиш ли след това друг уебсайт в дисплейната
    мрежа на Google, ще ти бъдат показани вмъкнати рекламни съобщения, за
    които с голяма вероятност ще бъдат взети предвид посетените преди това
    продуктови и информационни рубрики. Допълнителна информация за Google
    ремаркетинг, както и декларацията за защита на данните на Google, можеш да
    видиш на:http://www.google.com/privacy/ads/.
    Можеш да деактивираш трайно използването на бисквитки от Google, като
    последваш долния линк и изтеглиш и инсталираш предоставения там плъгин:
    https://www.google.com/settings/ads/plugin. Алтернативно можеш да
    деактивираш използването на бисквитки от трети доставчици, като отвориш
    страницата за деактивиране на Инициатива за мрежова реклама (Network
    Advertising Initiative) от http://www.networkadvertising.org/choices/ и приложиш
    поместената там допълнителна информация за отказ.
    Правно основание за обработката на лични данни при използване на
    бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.
    Doubleclick от Google
    Doubleclick (двоен клик) от Google е услуга на Google Inc., 1600 Amphitheatre
    Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Doubleclick на Google
    използва бисквитки, за да ти представя важни за теб рекламни съобщения.
    При това твоят браузър получава псевдонимен идентификационен номер (ID),
    за да провери кои рекламни съобщения се включват в твоя браузър и кои
    биват извиквани. Бисквитките не съдържат лична информация. Използването
    на DoubleClick бисквитки дава възможност на Google и партньорските му
    уебсайтове за показване на рекламни съобщения въз основа на предишни
    посещения на нашия или на други уебсайтове в интернет. Събраната чрез
    бисквитките информация се предава от Google за оценка на сървър в САЩ и
    се запаметява там. Предаване на данни чрез Google на трети страни се
    осъществява само въз основа на законови разпоредби или в рамките на
    поръчка за обработка на данни. Google в никакъв случай няма да обединява
    твояите данни с други данни, събирани от него.
    Можеш да предотвратиш запаметяването на бисквитки чрез съответна
    настройка на софтуера на браузъра; искаме да ти обърнем внимание, че в този
    случай може да не бъдеш в състояние да използваш всички функции,
    предлагани от нашия уебсайт. Допълнителна информация за защитата на
    данни при DoubleClick ще намериш тук: https://www.google.com/intl/de/policies/.
    . Можеш да предотвратиш събирането и обработването на данните, получени
    чрез бисквитките, като от линка
    https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=de изтеглиш и инсталираш
    наличния там плъгин за браузър под настройка на рекламни съобщения,
    разширение за деактивиране на DoubleClick.
    Правно основание за обработката на лични данни при използване на
    бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.Социални мрежи и социални плъгини
    Чрез нашите страници в социалните мрежи ти предлагаме обстойно
    персонално съдействие. Ако ни изпратиш запитване през една от тези
    социални мрежи, ние го препращаме към компетентния отдел. Данните се
    използват само за отговор на запитването ти и не се препращат на трети
    страни. Правното основание за обработката на лични данни в рамките на
    обработка на запитването ти е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR. За да
    можеш да осъществиш контакт с нас през социалните мрежи, трябва да имаш
    регистрация в тях. За тази цел компаниите, стоящи зад всяка от тях,
    обработват личните данни при нужда. Ние нямаме влияние върху вида,
    обхвата и обработката на тези данни.
    Използване на Facebook плъгини
    Нашият уебсайт използва социалния плъгин (плъгини) на социалната мрежа
    Facebook, като администратор за Facebook на личните данни на лица от ЕС е
    Facebook Ireland Ltd.,4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland, а
    обработващ е Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA
    („Facebook”). Информация за плъгините на Facebook и как изглеждат те,
    можеш да видиш тук: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
    Когато се свържете със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв
    плъгин, твоят браузър ще установи директна връзка със сървърите на
    Facebook. Плъгините предават тяхното съдържание от Facebook директно на
    твоя браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране
    Facebook получава информация, че твоят браузър е извикал съответната
    страница от нашия уебсайт, дори и ако нямаш профил във Facebook или ако
    точно в момента не си вписан във Facebook. Тази информация (включително
    твоят ІР адрес) се предава от твоя браузър директно на сървър на Facebook в
    САЩ и се съхранява там. Ако си вписан във Facebook, Facebook може да
    свърже твоето посещение на нашия уебсайт директно с твоя профил във
    Facebook. Когато взаимодействаш с плъгини, например напишеш коментар,
    тази информация също се предава директно на сървър на Facebook и се
    съхранява там. Освен това информацията се публикува във твоя профил във
    Facebook и се показва на твоите приятели във Facebook. Обръщаме внимание,
    че като доставчик на уебсайта ние не получаваме сведение за съдържанието
    на предаваните данни, както и за тяхното използване от Facebook.
    Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни,
    по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Facebook, както и за
    съответните ти права и възможности за настройка за защита на личната тисфера, можеш да намериш в указанията за защита на данните на Facebook:
    https://facebook.com/policy.php.
    Ако не желаеш Facebook да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни
    директно с твоя Facebook профил, преди да посетиш нашия уебсайт ти трябва
    да излезеш от Facebook. Можеш напълно да предотвратиш зареждането на
    Facebook плъгини и с Add-Ons за твоя браузър, напр. с „Facebook Blocker”
    (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).
    Доколкото при гореописаните данни се касае за лични данни, правното
    основание за тяхната обработка е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.
    Използване на Google+ и YouTube плъгини
    Нашия уебсайт използва социалните плъгини (плъгини) на социалната мрежа
    Google+ и на YouTube. Двете услуги са собственост на Google Inc., 1600
    Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Информация за
    Google+ плъгините и как изглеждат те, ще намериш тук:
    https://developers.google.com/+/plugins.
    Когато се свържеш със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв
    плъгин, твоят браузър ще установи директна връзка със сървърите на Google.
    Плъгините предават тяхното съдържание от Google директно на твоя браузър
    и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Google получава
    информация, че твоят браузър е извикал съответната страница от нашия
    уебсайт, дори и ако нямаш профил в Google+ или акаунт в YouTube или ако
    точно в момента не си вписани в Google+/YouTube. Тази информация
    (включително твоят ІР адрес) се предава от твоя браузър директно на сървър
    на Google в САЩ и се съхранява там.
    Ако си вписани в Google+/YouTube, Google може да свърже посещението на
    нашия уебсайт директно с твоя акаунт. Обръщаме внимание, че като
    доставчик на уебсайта ние не получаваме сведение за съдържанието на
    предаваните данни, както и за тяхното използване от Google. Информация
    относно целта и обхвата на това събиране на данни и по-нататъшната
    обработка и използване на тези данни от Google, както и за съответните ти
    права и възможности за настройка за защита на личната ти сфера, можеш да
    намериш в указанията за защита на данните на Google:
    http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.
    Ако не желаеш Google да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни
    директно с твоя акаунт в Google+/YouTube, преди да посетиш нашия уебсайт
    трябва да излезеш от Google+/YouTube. Можеш напълно да предотвратитезареждането на Google плъгини и с Add-Ons за твоя браузър, напр. с блокиране
    на скриптове „NoScript” (http://noscript.net/).
    Правното основание за обработката на лични данни при използване на
    плъгини е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква б) или буква е) от GDPR.
    Използване на Instagram плъгини
    Нашия уебсайт използва така наречените социални плъгини (плъгини) на
    Instagram, чиито собственик е Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA
    94025, USA („Instagram“). Плъгините са обозначени с лого на Instagram напр.
    във формата на „камера Instagram“. Информация за Instagram плъгините и как
    изглеждат те, ще намериш тук:
    http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges
    Когато се свържеш със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв
    плъгин, твоят браузър ще установи директна връзка със сървърите на
    Instagram. Плъгините предават тяхното съдържание от Instagram директно на
    твоя браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране
    Instagram получава информация, че твоят браузър е извикал съответната
    страница от нашия уебсайт, дори и ако нямаш профил в Instagram или ако
    точно в момента не сте вписан в Instagram. Тази информация (включително
    твоят ІР адрес) се предава от твоя браузър директно на сървър на Instagram в
    САЩ и се съхранява там.
    Ако си вписани в Instagram, то Instagram може да свърже посещението на
    нашия уебсайт директно с твоя акаунт в Instagram. Когато взаимодействаш с
    плъгини, например задействаш бутон „Instagram“, тази информация също се
    предава директно на сървър на Instagram и се запаметява там. Освен това
    информацията се публикува в твоя акаунт в Instagram и там се показва на
    твоите контакти.
    Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни и
    по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Instagram, както и за
    съответните ти права и възможности за настройка за защита на личната ти
    сфера, можеш да намерите в политиката за поверителност на Instagram:
    https://help.instagram.com/155833707900388/
    Ако не желаеш Instagram да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни
    директно с твоя акаунт в Instagram, преди да посетиш нашия уебсайт ти
    трябва да излезеш от Instagram. Можеш напълно да предотвратиш
    зареждането на Instagram плъгини и с Add-Ons за твоя браузър, напр. с
    блокиране на скриптове „NoScript” (http://noscript.net/).Правно основание за обработката на лични данни при използване на плъгини
    е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква б) или буква е) от GDPR.
    Технически мерки за защита
    Полагаме големи усилия, за да защитим нашите клиенти, както и абонатите на
    нашите електронни бюлетини, от неразрешен достъп или неразрешено
    изменение, разкриване или унищожаване на техните личните данни. За тази
    цел предприемаме редица технически и организационни мерки, като:
    Използваме защитени уебсайтове, през които събираме твоите лични данни;
    Събираме личните ти данни чрез потвърждение – въвеждане на данни в
    уебстраницата ни и натискане на бутон за съгласие и записване.
    Извършваме прегледи на практиките си за събиране, съхранение и обработка
    на лични данни, включително на физическите мерки за сигурност, с цел
    предотвратяването на неразрешен достъп до системите, които използваме;
    Достъп до личните ти данни в рамките на нашата организация имат само
    лица, чиито трудови функции изискват достъп до данните с оглед
    осъществяването на дейностите, за които данните са били събрани; данните
    се обработват или се предават на трети лица, за които си информиран и които
    се придържат към най-високите стандарти за информационна сигурност и
    сигурност на личните данни, демонстрирана както чрез наличието на
    съответни сертификации, така и чрез възможността за извършване на
    регулярни одити за съответствие.;
    Включваме договорни клаузи за поверителност във всички договори, които
    сключваме със служителите и третите лица, на които възлагаме обработване
    на личните ти данни;